Değerli Arkadaşlar, Sevgili Öğrenciler!
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültemize hoş geldiniz.
1993 yılında kurulan Fakültemiz, Anadolu’nun kadim medeniyet merkezlerinden, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Sivas şehrimize apayrı bir renk katmaktadır. Eğitim-öğretim kadrosu, idari ve fiziki yapısı, iç donanımı, sınıf, kütüphane, uygulama camisi, kültür merkezi, teknik ve sosyal imkanlarıyla akademik arenada yüksek dini tahsile rehberlik yapmaya çalışmaktadır. Fakültemiz, bu birikim ve deneyimiyle sizler gibi bilimsel alanda yükselmeye gönül vermiş gençleri konuk etmekten gurur duymaktadır.
Sevgili gençler! Hayatta hiçbir şey küçük değildir. Koca bir çınar, zerre kadar tohumda gizlidir. Bunun için her zaman büyük düşünmek ve geleceğe büyük umut ve hayallerle bakmak gerekmektedir. Hedeflerimizi büyütmeli, bireysel değil, evrensel düşünmeli, paylaşıma açık, insanî, ahlakî ve dinî değerlerle zengin bir ufka sahip olmalıyız. Bunu yaparken de sadece kuru bilgiyle değil, öğretimi eğitimle, ilmi irfanla birlikte algılamak ihlas ve samimiyetten de ayrılmamak gerekmektedir. Hz. Peygamber’in, “İnsanların en hayırlısı, onlara faydalı olandır,” ilkesinden hareketle, insanlık adına kalıcı güzellikler için gayret sarf etmeliyiz.
İlmin yaşı, sınırı, yeri ve zamanı yoktur. Lisans müfredatımız, mevcut bölümler (Temel İslam Bilimleri Bölümü, Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü, İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü) çerçevesinde öğrencilerimizin ihtiyaçları ve geleceğe yönelik hedeflerini yükseltebilme amacına yönelik olarak hazırlanmıştır. Sosyal hayatta ön planda rehber şahsiyetler olarak ne kadar donanımlı olursanız, o kadar başarılı olursunuz, temsil kabiliyetiniz de o kadar güçlü ve verimli olur. Eğitim-öğretim kalitemizi belirli seviyelere çıkarmak ve daha üst seviyelerde olmak hepimizin hedefi olmalıdır. Sizlerden sadece lisans mezunu olmanızı değil, mutlaka ama mutlaka bir lisansüstü programdan mezun olmanızı arzu ederek kariyerinize devam etmenizi istiyoruz. Bunun için de sadece mevcut derslerle yetinmeyip, merak ve araştırma ruhuyla çok okumamız ve farklı kaynaklara müracaat etmemiz gerektiğini ifade etmek isteriz. Her mesleğin olmazsa olmazları vardır. Kur’ân’ı doğru bir şekilde okuma ve anlama, Hz. Peygamber’in hayatını yaşama aktarma, İslam kültür ve medeniyetini tanıma ve aidiyet hissi duyma bizlerin öncelikleri arasında olmalıdır.
Daha başarılı, güçlü, mutlu ve güzel günleri görmek, taşıdığımız ilahiyatçı kimliğinin hakkını vermekle mümkün olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle vatan, millet, bayrak ve insanlık için atacağınız tüm olumlu adımlarda başarılı olmanızı diler, selam, saygı ve muhabbetlerimizi sunarız.
Prof. Dr. Ömer ASLAN
SCÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı