Arş. Gör. İlknur Bahadır Freie Universitat Berlin Üniversitesinde Araştırma Yapmak Üzere Almanya'da Bulundu

Haber Tarihi :   01.03.2024

Fakültemiz İslam Mezhepleri Tarihi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi İlknur Bahadır, Berlin'de bulunan Freie Universitat Berlin adlı üniversitede doktora tez konusuna dair araştırma yapmak üzere üç hafta boyunca Almanya'da bulundu. Doktora sürecinde Alman Oryantalizm Geleneği'nin İslam Mezhepler Tarihi Yazıcılığı'nı 20.yy'da nasıl şekillendirdiğini dönemin önemli oryantalistleri özelinde çalışmayı planlayan hocamız konuyla alakalı Almanca kaynakları tetkik etme fırsatı buldu, hocalarla görüşmeler gerçekleştirdi. Yanısıra fakültemiz eski mezunlarından Ditib Berlin Din Hizmetleri Ateşesi Emre Şimşek Bey'i Berlin'deki makamında ziyaret etti.  Hocamıza akademik hayatında başarılar dileriz.