Doç. Dr. Mustafa KILIÇ Uluslararası Sempozyuma Katıldı

Başlama Tarihi :   04.10.2016 Bitiş Tarihi :   15.10.2016

23-25 Eylül 2016 tarihleri arasında Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen Uluslararası Selahaddin Eyyûbî Sempozyumuna katılan Öğretim üyemiz Doç. Dr. Mustafa KILIÇ'a fakültemiz adına teşekkür ederiz.
Hocamızın Sempozyum değerlendirmesi şu şekildedir:

23-25 Eylül 2016 tarihleri arasında Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından Uluslararası Selahaddin Eyyûbî Sempozyumu düzenlendi. Sempozyuma Suudi Arabistan, Umman, Katar, Ürdün, Filistin, Mısır, Cezayir, Almanya ve Türkiye’den toplam seksen bilim adamı katıldı. Biz de Selahaddin Eyyûbî’nin Hama Beyliğini Oluşturması başlığı altında Haçlılarla Mücadele, Kudüs’ün fethi ve diğer siyasi münasebetlerini tebliğ olarak sunduk. Üç salonda sunulan tebliğler ilgiyle takip edildi. Tebliğlerden, Salahaddin Eyyûbî’nin İslam Tarihinin ve Medeniyetinin en önemli kahramanlarından biri olduğuna vurgu yapıldı. İslam devletlerinin zayıflığından ve birbiriyle çekişmesinden istifade eden Haçlıların Urfa, Antakya ve Kudüs’ü işgal ettiği bir dönemde Müslümanların ciddi bir mücadele ortaya koyması gerektiğine inanan Salahaddin gayretini buna hasretmiştir. İslam dinine ve ümmetine duyduğu samimiyeti, birliği sağlama becerisi ve sistemli hareketi ile Salahaddin Haçlıların elinden Kudüs’ü geri almış, yeniden fethetmiştir vurgusu yapıldı. Bu çağda da İslam dünyasına dönük her türlü saldırıdan kurtulma anlamında en güzel örneklerden birinin Salahaddin el-Eyyûbî olduğu sonucuna varıldı.

Doç. Dr. Mustafa KILIÇ