Prof. Dr. Nevzat Y. AŞIKOĞLU (2-3 Aralık 2010)

Başlama Tarihi :   26.01.2011 Bitiş Tarihi :   05.02.2011

Diyanet İsleri Başkanlığı'nın sponsorluğunda 2-3 Aralık 2010 tarihlerinde Moskova İslam Üniversitesi, St. Petersburg Devlet Üniversitesi, Rusya Müftüler Konseyi ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği "İslam Teolojisi alanında Öğretmenlerin Kalifiye Durumunun Yükseltilmesi ve Teoloji Eğitiminde Öğretmenlerin Rolünün Artırılması" Konulu 3. Uluslararası Teoloji Konferansı Moskova'da yapıldı. Konferansa Suriye, İran, Belçika, Rusya Azerbaycan Ürdün gibi ülkelerden temsilciler katıldılar. Konferansa katılan Fakültemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Nevzat Y. AŞIKOĞLU Okulda din eğitimi ve öğretmenin önemi konusunda tebliğ sundu.  Öğretim Üyemiz N. AŞIKOĞLU tebliğinde Türkiyenin din eğitimi ve ilahiyat eğitimi alanlarındaki tecrübesini aktardı ve ileriye dönük işbirliğininin önemini vurguladı.